Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ : ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Ολόκληρη η υφήλιος βουλιάζει στην βαθύτερη συστημική-οικονομική κρίση που έχει δημιουργηθεί ποτέ. Η Ελλάδα ως ένας από τους αδύναμους κρίκους του παγκόσμιου καπιταλιστικού πλέγματος, βιώνει βίαιες “μεταρρυθμίσεις” σε όλο της το κοινωνικό φάσμα. Το Κεφάλαιο ασφυκτιεί και στην ανάγκη του να επιβιώσει αναζητά νέα πεδία επενδύσεων. Ένα από αυτά είναι η εκπαίδευση, ένας τομέας που συγκεκριμένα στην Ελλάδα είχε διατηρηθεί σχετικά αμόλυντος λόγω των μεγάλων κινημάτων των τελευταίων δεκαετιών. Τώρα όμως τα αστεία τελείωσαν, το νέο νομοσχέδιο της Διαμαντοπούλου έρχεται να αλώσει ό,τι γνωρίζαμε ως τώρα και να υποτάξει την εκπαίδευση στους νόμους της αγοράς.
Τα δημόσια πανεπιστήμια γίνονται ιδιωτικά από την πίσω πόρτα, με την καθιέρωση διδάκτρων, σχολεία συγχωνεύονται με αποτέλεσμα να γίνονται πιο δυσλειτουργικά, τα πτυχία απαξιώνονται πλήρως, ολόκληρο το εκπαιδευτικό μοντέλο διαμορφώνεται έτσι ώστε να παράγεται ένα νέο είδος εργαζομένου (ή ανέργου;), ευέλικτου, εξιδεικευμένου, που θα τρέχει όλη μέρα με σκοπό να μαζεύει δεξιότητες. Ένας εργαζόμενος χωρίς κανένα δικαιώμα που θα γίνεται έρμαιο στα χέρια των εργοδοτών. Σε όλο αυτό φυσικά δεν χωράει κανένα είδος ανθρωπιστικών επιστημών, που πρόκειται να εξαφανιστούν, αφού είναι εντελώς αχρείαστες στο νέο κόσμο που οικοδομείται με μόνο γνώμονα την αύξηση των κερδών της άρχουσας τάξης
Εμείς σε καμία περίπτωση δεν αποθεώνουμε τον σύγχρονο τρόπο εκπαίδευσης, τον κριτικάραμε πάντα, αλλά, τώρα που όλα γκρεμίζονται πιστεύουμε ότι πρέπει να λάβουμε δράσεις, για να αναδείξουμε το χαρακτήρα της σημερινής επίθεσης στην εκπαίδευση αλλά και για να οργανώσουμε τη δράση μας εναντίον της.


μαθητές - φοιτητές – καθηγητές- καθώς και ανήσυχοι πολίτες

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12/12, 7.30μμ
ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ- ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

• Το νέο νομοσχέδιο της Διαμαντοπούλου
• Η εκπαίδευση στα Βριλήσσια, το πρόβλημα του 3ου Λυκείου
• Αγώνες του νεολαιΐστικου κινήματος
• Οι κατευθυντήριες της Ε.Ε., Μπολόνια
• Η φύση του σύγχρονου συστήματος διδασκαλίας


Στο στέκι της Δράσης, Πίνδου 30 & Μαρθώνος




ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

parevril.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου